Terroir Haute Vallée Limoux
Mari: Chardonnay
Päritolu: Limoux AOP
Korje: käsitsi
Kääritamine: terasvaat/tammevaat
Laagerdamine: tammevaat
Serveerimine: 10-12 kraadi juures
Säilitamine: 3-5 aastat
Alkohol: 13%
Kogus: 75cl
Vein on erekollane, kergelt kuldse varjundi ja läikega. Aroomis täidlane segu vaniljest ja
troopilistest puuviljadest – tsitrused, ananass, virsik, veidi magusa saiarösti, pähklit.
Maitses ümar ja täidlaselt puuviljane ja mineraalne, kerge mentool, pikk ja kestev järelmaitse.
Toidusoovitus: täidlased rikkalikud kalaroad, lambaliha küüslaugu-võikastmes, pressitud valged juustud.
PIIRKOND : AOC LIMOUX
Le terroir Haute Vallée, piirkond, mis asub Limoux linna ümbruses, Lõuna-Prantsusmaal, Languedoci lääneservas. Seal on Domaine Delmas veiniaiad tüüpilisel Pürenee pinnasel, mis koosneb peamiselt lubjakivist ja savist. Kõrgus merepinnast 300-450 meetrit.
Kõik marjad korjatakse käsitsi maksimaalselt 35kg kasti kohta. See segu saadakse kokku maja oma aedadest La Garigole ja La Ferronne millede kogusaagikus ei ületa 30 hl/ha.
VEINIVALMISTAMINE
Kahest erinevast aiast korjatud marjad puhastatakse ja sorteeritakse. Vein laagerdub kasutatud tammevaadis 12 kuud(kuni 3 kasutust). Mõnel aastal on lubatud kasutada kuni 10% Chenin Blanci.