Lisa ostukorvi

Mercurey Rouge La Framboisiere, Domaine Faiveley

Tüüp: punane vein
Päritolu: Mercurey Rouge AOP
Mari: Pinot Noir
Korje: käsitsi
Kääritus: terasvaat/tammevaat
Laagerdamine: tammevaat 
Serveerimine: 16 kraadi juures
Säilitamine: 5-8 aastat
Alkohol: 13,5%
Kogus: 75cl

VEINIAED
La Framboisière on olnud veinimaja monopoliks juba aastast 1933 ja on andnud väga erilisi veine: sügavad punaste marjade aroomid ja nauditavalt mineraalne. Veinimaja Mercurey´s on saanud oma nime just selle ikoonilise põllulapi järgi..
Paiknevus: ida suunal
Pinnas: madal savi ja lubjakivi
Viinamari: Pinot Noir
Veiniaia parameetrid
Pindala: 10 ha
Istikute istutamise aastad : 1949, 1964, 1965, 1968, 1990, 2010
VEINIVALMISTAMINE
Marjad korjatakse ja puhastatakse käsitsi. Suhe varretustatud marjade ja tervete kobarate vahel sõltub aastakäigust. Segu pumbatakse ümber kaks korda päevas, et saada kätte värv, aroom ja tanniinid, mis peituvad kestas. 15 kuni 19 päeva pärast on vaadis alkohoolne kääritus lõppenud. Veinil lastakse gravitatsioonijõul vabalt voolata, mille järgselt pressitakse õrnalt ja aeglaselt allesjäänud segu, et võimendada tulemust. Laagerdamine toimub prantsuse tammevaadis(20% uutes) 13 – 14 kuud, mis on valitud tiheda poorsuse ja keskmise rösti poolest.
DEGUSTATSIOON
See vein väljendab aroomis jõulist ja rikkalikku puuviljast segu tumedatest ja punastest marjadest, kerge vihjega tammevaadile. Maitses pakub La Framboisière jõulist segu punastest marjadest. Pehmed ja kestvad tanniinid muudavad veini väga nauditavaks.
Toit: Beef wellington, ulukilihast hautised, kodulinnuliha mürklite, aga ka šokolaadikoogiga.