Lisa ostukorvi19 €

Chateau La Claymore Lussac- St.Emilion

Tüüp: punane vein
Päritolu: Lussac Saint-Emilion, Bordeaux
Mari: 79% Merlot, 14% Cabernet Franc, 7% Malbec
Korje: käsitsi
Kääritus: terasvaat/tammevaat
Laagerdamine: tammevaat
Serveerimine: 16 kraadi juures
Säilitamine: 5-8 aastat
Alkohol: 14%
Kogus: 75cl

11. ja 12. sajandil oli Bordeaux piirkonnas tunda inglaste kohalolekut. Sellel ajal on Benediktiini mungad kaunistanud Saint-Emilioni kirikut keldi kultuurist mõjutatud skulptuuridega. See anglo-saksi ja keldi kultuuride segamine ongi kogu regiooni kujundanud.

Ajalugu kajastub ka veinimaja nimes: LA CLAYMORE inglise keeles, keldi keeles Claimh Mhor, mis viitas suurele Šoti mägismaalaste kaheteralisele mõõgale, mida kandsid Keldi sõdalased ja kes võitlesid Inglise armee vastu Akvitaanias.

Veiniaedade harimisel arvestatakse jätkusuutlikust keskkonna suhtes, austades ainulaadset pinnast: vähene väetamine, tihe mullaharimine, süstemaatiline lehtede lõikamine, roheline korje ja sorteerimine.

Põllud paikneva mäe päikeselistel nõlvadel, mis valdavalt kaetud savi ja liivakiviga.

Veinivalmistamine toimub kontrollitud temperatuuril nii kääritusse ja ka ajal mil kestad on kontaktis veinivirdega. Laagerdamine 18 kuud prantsuse tammevaadis, millest ½ on alati uus.

VÄLIMUS: rubiinpunane

AROOM: peen segu vaniljest, värsketest mandlitest ja maasikatest.

Avanedes on tunda kerget alusmetsa, likööris seisnud punaseid ja tumedaid marju ja kerget lillelisust.

MAITSE: täidlane, marjane, peen ja kestev. Tanniinid on elegantsed ning marjaselt moosine järelmaitses.

TOIT: metslinnuliha, veisefilee, keskmiselt küpsenud juustud.

Konsulteeriv veinimeister : Stéphane Toutoundji